4 Redenen waarom je auto naar de sloop moet
Je auto gaat vaak niet zonder reden naar de sloop. Meestal komt het doordat je auto stuk is of omdat de auto total loss is verklaard. Mensen willen hun auto ook niet graag naar de autosloop brengen omdat je heel weinig geld ervoor terug krijgt. Ze vinden het wel fijn dat de meeste sloperij goede service hebben en de auto willen ophalen. Als ze dat niet willen of kunnen doen is het een lastige klus om je auto daar te krijgen.
1 Je auto is total loss
De eerste en de meest voorkomende reden is dat je auto total loss is verklaard. Nu heb je natuurlijk twee verschillende total loss varianten. De eerste is economisch total loss en de andere is technisch total loss. Bij technisch total loss heb je amper een keuze om de auto wel of niet naar de sloop te brengen. Deze auto ligt helemaal in de kreukels en kan niet meer gemaakt worden. Bij economisch total loss is de auto nog wel te repareren, maar de kosten zijn dan te hoog. Dit betekent dat de dagwaarde van de auto lager ligt dan de reparatiekosten. Je kan er voor kiezen om de auto wel te laten repareren. Alleen loop je dan wel verlies op de auto.
2 Teveel beschadiging
Nog een reden kan zijn dat je echt teveel beschadiging hebt aan je schadeauto. Deze schade krijg je vaak verzekerd. En is het zonde om de auto te laten repareren. Sommige mensen kiezen er daarom voor om de auto makkelijk naar de sloop te brengen en zo van hun maandelijkse kosten af te zijn. Een schadeauto kun je natuurlijk ook verkopen alleen kan dat heel erg lang duren. Dus het wachten is nog een reden waarom mensen hun schadeauto gewoon lekker naar de sloop brengen.
3 De auto is meteen van je naam af
Als jij jouw auto naar de autosloop brengt ben je gegarandeerd dat de auto meteen van je naam wordt afgeschreven. Hierdoor ben je niet meer belastingplichtig en hoef je geen verzekering meer te betalen. De auto wordt dan opgehaald en meteen valt die last van je schouder af. Kijk wel goed of het sloopbedrijf een erkend bedrijf is bij het RDW als dat niet zo is kan dat voor problemen zorgen.
4 Kleine vergoeding
En de laatste reden is dat je uiteraard een kleine vergoeding krijgt. Deze vergoeding is niet hoog maar is toch wat. De meeste vergoedingen liggen tussen de 150 en 900 euro.