Besparen op je autoverzekering

Close up shot of a car while driving in the curve

Tegenwoordig heb je tal van vergelijkingswebsites waarop je verzekeringen kunt vergelijken. Hierop kan je bijvoorbeeld autoverzekering, zorgverzekeringen en uitvaartverzekeringen vergelijken. In dit artikel willen we nader ingaan op hoe jij kan besparen op je autoverzekering, want dat hebben wij deze week voor je uitgezocht!

Blijf verzekeringen vergelijken 

We zien het vaak gebeuren dat mensen een autoverzekering afsluit bij een van de vele maatschappijen en die vervolgens jaren laat doorlopen. Als argument geven ze hierop dat ze schadevrije jaren hebben opgebouwd en dat ze die graag willen behouden. Tegenwoordig kan je gewoon je schadevrije jaren meenemen naar een andere maatschappij, hierbij verlies je dus eigenlijk geen schadevrije jaren. Op die manier kan jij alsnog euro’s besparen, want als je dit voor al je verzekeringen doen kom je al snel op honderden euro’s per kwartaal uit. Dat kan toch net die ene week vakantie naar spanje zijn of een leuk weekendje weg met de kids. 

Betaal kleine schades zelf

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen, maar claim niet altijd al je schades bij de verzekering. Je moet voor jezelf uitzoeken hoeveel trappen jij naar beneden gaat bij het claimen van een bepaalde schade. Op die manier kan jij voor jezelf uitzoeken wat nou voordeliger is, want je gaat soms enorm achteruit op je premie bij het opnemen van een bepaald schadebedrag. 

Jaarlijks betalen

De premie van jouw verzekering betalen is niet het leukste wat er is. We zien dat veel mensen die maandelijks of per kwartaal doen. Toch loont het enorm om de premie in een keer af te rekenen. Je betaald welliswaar ineens een klap geld, maar bespaart daardoor wel al snel een aantal procenten per maand. Het is namelijk zo: verzekeringsmaatschappijen hanteren een toeslagbedrag, omdat ze meer kwijt zijn aan ‘administratieve taken’ om jou elke maand te laten betalen. 
Ben je nou op zoek naar een andere autoverzekering? Kijk dan gerust is rond bij Allianzdirect.nl