Gebruik van een remnippel binnen de autosport

Op het moment dat u van uw personenauto een sportauto zou willen maken, moeten er verschillende onderdelen vervangen worden. De remnippel is een van de onderdelen die u hierbij nodig heeft. In een normale personenauto zit vaak een koperen remleiding, die lastig te verbuigen is. Dit maakt het erg lastig om een personenauto zo af te stellen, dat u hier competitief mee kunt racen. Verstandiger is het dan ook om deze koperen remleiding te vervangen voor een remleiding van roestvrijstaal. Om deze nieuwe remleiding aan te kunnen sluiten op het bestaande remsysteem, heeft u een remnippel nodig.

Er zijn tegenwoordig verschillende webwinkels waar u deze remnippels kunt bestellen. U kunt de remnippel vervolgens eenvoudig zelf in uw auto monteren, om deze als sportauto te kunnen gebruiken. Naast een remnippel kunnen ook een banjo, een banjobout en bijvoorbeeld een roestvrijstalen adapter goed van pas komen om van een personenauto een raceauto te maken. Op internet vindt u handige instructies, waarin uitgelegd wordt hoe het aansluiten van deze onderdelen werkt.

Aansluiten van een remnippel in uw auto

Een remnippel aansluiten in uw auto gebeurt in verschillende stappen. Allereerst is het belangrijk om te vermelden dat dit geen lastige klus is. U heeft hier bijvoorbeeld geen speciaal gereedschap voor nodig. Het enige wat u hoeft te doen is het hoedje over de remslang te schuiven. Vervolgens kunt u het messing busje over het teflon bewegen, totdat deze op de juiste hoogte zit. Steek de remnippel vervolgen in het teflon en draai het hoedje aan.