Hoe kom ik van A naar B zonder auto?

Het lijkt zo logisch, als je ergens naartoe wilt gaan, pak je gewoon even de auto. Dat is misschien wel je eigen auto of die van je ouders, broers, zussen of misschien wel van de buurvrouw. Het lijkt allemaal zo eenvoudig, maar wat nou als je geen auto hebt? Of als je helemaal geen rijbewijs hebt? Hoe kom je dan van A naar B?

Openbaar vervoer

Om zonder eigen vervoer naar je nieuwe plaats van bestemming te komen ben je genoodzaakt om met het openbaar vervoer te gaan. De verbindingen in Nederland zijn over het algemeen erg goed. Vooral in de Randstad is het openbaar vervoer ideaal en top geregeld. In het oosten van het land is dat wat minder. Toch kun je altijd overal wel komen. Je kan bijvoorbeeld de trein, de bus of de tram pakken met het OV. Moet je naar het buitenland toe? Sommige treinen rijden ook naar het buitenland toe. 

Fiets

Een andere manier is om ouderwets de fiets te pakken. Iedereen kan leren fietsen. Kan je dus nog niet fietsen? Je hebt het met een beetje oefening zo onder de knie. Het is enorm leuk om een middag de fiets te pakken en om naar een nieuwe en onbekende locatie te fietsen. 

Spullen

Heb je spullen die snel van A naar B gebracht moeten worden? Dan is het een goed idee om een spoedkoerier in te schakelen. Een spoedkoerier kan namelijk middels sneltransport de goederen snel op de gewenste plaats van bestemming brengen, zonder dat jij er moeite voor hoeft te doen. Hoe ideaal is dat?