Hoe kun je een sloopauto verkopen?

Hoe kun je een sloopauto verkopen?

Veel mensen bezitten een sloopauto, maar weten niet precies wat zei ermee moeten doen, dus staat de sloopauto maar bij hun in de garage. Veel mensen kiezen ervoor om hun sloopauto te verkopen, daar zijn veel manieren voor, maar zitten er natuurlijk wel nadelen bij en voordelen. Veel mensen kiezen ervoor om een advertentie te plaatsen op internet, maar dat kan wel echt maandenlang duren en je wilt natuurlijk zo snel mogelijk van jouw voertuig af komen. Omdat het maandenlang kan duren kiezen er ook veel mensen voor om gewoon hun voertuig te verkopen aan een autosloperij. Autosloperijen willen graag schadeauto’s omdat hun daar winst op kunnen maken. Wanneer weet je nou precies dat jouw sloopauto klaar is om naar de autosloperij te gaan?

Naar de autosloperij 

Soms heb je pech en kom jij met jouw auto niet door de APK keuring en dan kies je er natuurlijk voor om jouw auto te gaan repareren bij een garage, maar soms zijn die kosten zo hoog dat het meer is als de dag waarde van de auto. Op dat moment kan je zeggen dat jouw auto een sloopauto is en het handig is om die te gaan verkopen aan een autosloperij. Je kunt jouw sloopauto op veel plekken verkopen. Jouw sloopauto kun je via een advertentie op internet verkopen, maar je kunt ook natuurlijk jouw auto verkopen bij de autosloperij. Als jij jouw sloopauto wilt gaan verkopen bij een autosloperij zoek dan goed naar een autosloperij bij jou in de omgeving en kijk goed op de website als het een goede autosloperij is.

Wat gebeurt er met de sloopauto in de autosloop?

Zodra jouw sloopauto is aangekomen bij de autosloperij gaan de werknemers snel aan de slag met jouw sloopauto. Ze gaan eerst ook regelen dat jij een kleine vergoeding krijgt en een vrijwaring code dat regelen zei via papierwerk. Met een vrijwaring code wordt ervoor gezorgd dat jouw sloopauto van jouw naam wordt gehaald zodat jij geen belasting hoeft te betalen en geen verzekering. Dan beginnen zei met het verwijderen van auto-onderdelen bij de sloopauto. Herbruikbare auto-onderdelen worden er ook uitgehaald en wordt uiteindelijk goed schoongemaakt om vervolgens opgeslagen te worden in een groot magazijn zodat ze dat later kunnen verkopen mensen die auto-onderdelen nodig hebben. Op het laatst komt het shredderbedrijf in spel. Het shredderbedrijf vangt de sloopauto’s op die niks meer te betekenen zijn voor de autosloperij.