Sloperij

Wil jij ook maar al te graag van je auto af en wil je hem maar al te graag weg hebben omdat hij een WOK status heeft. Dat kan heel erg gemakkelijk. Een sloperij gaat heel gemakkelijk te werk. Ze halen namelijk jouw auto op en dan halen ze de auto van je naam af. Hoe ze verder te werk gaan, gaan we je in detail uitleggen in dit artikel. 

Wat gebeurt er als je auto naar de sloperij gaat? 

Als je auto naar de sloperij gaat denken vaak veel mensen dat je auto daadwerkelijk wordt gesloopt tot stukjes. Dit is echter niet zo. In een sloopbedrijf gaan ze heel anders te werk dan je denkt. Ze slopen niet alleen de auto. Maar ze halen de auto helemaal uit elkaar. Zodat je alle onderdelen kan zien en testen. Als de onderdelen nog goed zijn kunnen die weer hergebruikt worden voor auto reparatie. Deze onderdelen die nog goed zijn die worden verkocht op de site van de sloperij. Je kan ze gemakkelijk bellen en vragen welke onderdelen er nog beschikbaar zijn. Daarna blijven er natuurlijk onderdelen over van de sloopauto. Deze onderdelen worden gerecycled of geperst met andere voertuigen. Wil jij ook graag je auto naar de sloperij brengen dan is dat een hele goede keuze. 

Vergoeding en service

Als jij je auto naar de sloop brengt krijg je hier uiteraard een vergoeding voor. Zelf als je auto echt helemaal stuk is krijg je er een vergoeding voor. Want er blijven altijd onderdelen over die nog nuttig zijn voor in de toekomst. Zo een vergoeding is natuurlijk niet veel maar het is toch wat. Zo een vergoeding zit namelijk tussen de 150 en 900 euro. Als je een vergoeding krijgt van boven de 900 euro dan is dat wel vaak een uitzondering. Deze vergoedingen worden niet vaak gegeven omdat als je zoveel geld uitgeeft moet je het ook zien terug te verdienen aan de tweedehands-onderdelen. 

Dit houdt dus is dat een onderdeel wel heel goed moet zijn wil je zo een hoge vergoeding geven. Nu over de service. Met de service bedoelen we eigenlijk meer van is het een erkend bedrijf bij het RDW en kunnen ze je auto komen ophalen. Als ze je auto wel kunnen ophalen is dat heel fijn. Je kan namelijk niet zomaar een aanhangwagen huren of een sleepwagen. Dit kost tijd en geld. Dus als het sloopbedrijf dat voor jou kan regelen hebben ze een goede service. Als het bedrijf erkend is bij het RDW dan weet je zeker dat je auto direct van je naam afgehaald kan worden. Is dit dus niet zo dan kunnen er moeilijkheden ontstaan dat je graag wil ontlopen.