Snorscooter of bromscooter kopen in Eindhoven

Scooter kopen

Bij de keuze van een brommer moet je als eerste bepalen of het een snorscooter wordt of toch een bromscooter. Je moet deze keuze direct maken bij aanschaf omdat je dit later niet kunt veranderen. De gemeente waar je het meeste zult rijden speelt dan een belangrijke factor. Wanneer je in Eindhoven woont kun je op basis van jouw vaste routes de juiste keuze maken. Daarna komen de andere mogelijkheden zoals een scooter leasen of kopen, ga je voor een luxe merk als Vespa of een budget retro scooter en de kleur, uitvoering etc. Laten we ons vooral richten op de keuze voor een snorscooter of een bromscooter voor gebruik in Eindhoven en omgeving.

Vergelijk de meest populaire merken en modellen direct via de webshop van fastfuriousscooters.nl.

Scooter kopen

Wat is een snorscooter?

Een snorscooter of snorfiets is een tweewieler waar je maximaal 25 km/u mee mag rijden. Binnen de bebouwde kom mag je altijd op het fietspad rijden, en ook op de openbare weg wanneer er geen fietspad is. Buiten de bebouwde kom rijd je altijd via het fietspad. Je hoeft geen helm te dragen maar het mag wel.

Wat is een bromscooter?

Een bromscooter of een bromfiets is een tweewieler waar je maximaal 45 km/u mee mag rijden. Binnen de bebouwde kom rijd je altijd op de openbare weg, je mag er niet mee op het fietspad rijden tenzij anders aangegeven. Buiten de bebouwde kom rijd je altijd via het fietspad. Een helm dragen is altijd verplicht.

Bijna hetzelfde maar toch anders

Het grootste verschil tussen een bromfiets en een snorfiets is eigenlijk de begrenzer die de snelheid beperkt. Meestal zijn de motoren 50cc met een hogere topsnelheid die kunstmatig afgeknepen wordt. Dat komt door de Nederlandse wetgeving die dit soort brommers in twee categorieën heeft ingedeeld. Je mag een brommer niet later omzetten, het is wel mogelijk de begrenzer te vervangen of zelfs te verwijderen maar dat is bij wet verboden.

Wat moet je kiezen in Eindhoven?

Wanneer je vooral in het centrum rijdt is een snorscooter vaak minstens zo snel als een bromscooter omdat er bijna overal brede fietspaden zijn. Net voor en na school kan het wel druk zijn op het fietspad. Verder kun je in Eindhoven en randgemeenten over het algemeen relatief veilig rijden, de meeste wegen zijn ook in de avond verlicht. Wanneer je houdt van crossen in het weekend kun je misschien beter naar een pittige twee takt bromscooter kijken, voor relaxed touren is een vier takt snorscooter de ideale keuze.

Wat moet je nog meer weten?

Hier zijn nog enkele handige tips bij een brommer aanschaffen:

  • Een scooter leasen kan interessant zijn als het geld niet beschikbaar hebt en snel een scooter nodig hebt.
  • Online via fastfuriousscooters.nl ben je vaak goedkoper uit dan in de winkel.
  • Een normale viertakt scooter rijdt op standaard euro 95 benzine.
  • Als je Vespa te duur vindt en budget retro niet goed genoeg kijk dan eens naar Kymco of Sym, dat zijn twee goede middenklasse scooters.

Meer weten? Vraag het aan de helpdesk van www.fastfuriousscooters.nl.