Zet je auto aan de hand en schaf een elektrische fiets aan

Een elektrische fiets biedt een enorme hoeveelheid aan voordelen. Nederland is een fietsland en de “e-bike” heeft de afgelopen jaren aan populariteit gewonnen. Het is zelfs zo dat mensen voor een ritje naar het centrum eerder voor de elektrische fiets kiezen dan voor de auto. In dit artikel lees je waarom de elektrische fiets zo in trek is bij ons Nederlanders.

Een elektrische fiets is tegenwoordig een must

Elektrische fietsen worden niet alleen door veel door ouderen gebruikt, maar door alle leeftijdsgroepen. Dat is niet zomaar, want elektrische fietsen zijn juist goed te gebruiken voor wat langere afstanden. Met een beetje hulp van trapondersteuning maak je het mogelijk om lange afstanden te fietsen zonder dat je daar moe van wordt of veel last krijgt van tegenwind. De elektrische motor blijft in de elektrische fiets de hele rit werken, mits hij genoeg is opgeladen. Is dat niet het geval dan wordt het wel gewoon trappen zoals een normale fiets. Zorg er dan ook altijd voor dat je elektrische genoeg is opgeladen voor vertrek.

Duurzaamheid en goed voor het milieu is wat je bij een elektrische fiets krijgt

Een elektrische fiets kopen is daarnaast een erg duurzame investering. Een e-bike is wel wat duurder dan een normale fiets, maar een stuk goedkoper dan een auto. En als je toch niet echt enorme lange afstanden maakt, maar korte, dan biedt de elektrische fiets uitkomst. Vaak rijden mensen in Nederland voor ritjes van 15 minuten met de auto, maar dat is zo zonde. Dat kan ook heel makkelijk met een elektrische fiets. Daarnaast ontloop je files en verbruik je helemaal geen benzine. Daar komt het stukje duurzaamheid en goed voor het milieu om de hoek kijken. Een e-bike is best een investering dus neem altijd een goed slot bij het aanschaffen. Het wil nog wel eens voorkomen dat elektrische fietsen gestolen worden.

Waar bestaat een elektrische fiets uit?

Bij een e-bike beschikt je fiets over een elektrische motor. Dat kan op diverse plekken van de fiets zijn. Zowel mogelijk als voorwielmotor, middenmotor als achterwielmotor. Kies je voor een goedkope elektrische fiets dan krijg je een elektrische motor op het voorwiel. Die is vaak simpel, robuust en effectief. De voorwielmotor positie is te combineren met verschillende versnellingen en daardoor goedkoper. Een elektrische fiets met een middenmotor is een van de laatste ontwikkelingen op e-bike gebied. Je hebt hier het zwaartepunt zitten in het midden van de fiets wat zorgt voor extra stabiliteit. Wil je een duwtje in je rug krijgen dan is een elektrische fiets met een achterwielmotor het overwegen waard.