Altijd zichtbaar met goede MTB verlichting

mtb verlichting

Wanneer je ervan houdt om lekker te gaan fietsen op je mountainbike dan wil je ook dat je te allen tijde goed zichtbaar bent. Wanneer je namelijk door het bos fietst als het schemert, is het fijn dat iedereen ziet dat je eraan komt, maar het is ook fijn als je zelf kunt zien wanneer het donker begint te worden. Hiervoor kun je dan MTB verlichting kopen. Dit zal er dan voor zorgen dat je dus altijd zichtbaar bent en je zelf ook meer dan genoeg kan zien. Het probleem met mountainbiken is dat alles snel vies wordt. Denk aan alle modder wat opspat en vergeet het zand ook niet. Dit kan dan ook op de lamp komen en dat zal de verlichting ook gaan belemmeren. 

Voor en achter

Het is ook van groot belang dat je zowel voor als achter goede MTB verlichting hebt. Tijdens het mountainbiken zul je ook momenten hebben waar je op de openbare weg aan het rijden bent. Mochten hier dan auto’s rijden dan wil je ook dat deze auto’s je kunnen zien. Daarom moet je dus zowel voor als achter goede verlichting hebben.

mtb verlichting

Oplaadbaar

Het is ook erg slim om te kiezen voor oplaadbare verlichting. Dan hoef je niet telkens nieuwe batterijen aan te schaffen om de verlichting te laten weten. Het enige waar je wel rekening mee moet houden is dat je de lampen tijdig aan de lader legt. Wanneer je onderweg bent en je komt de achter dat de verlichting het niet doet omdat de accu leeg is zul je wel een probleem hebben. Controleer daarom na elke rit hoeveel er nog in de lampen zit zodat je zeker weet dat je de volgende keer met fietsen volledig opgeladen MTB verlichting hebt en je dus ook altijd zichtbaar bent.