De verschillende soorten bakfietsen

Bakfiets

Bakfietsen zijn er in vele soorten en maten en worden steeds populairder als vervoersmiddel in stedelijke gebieden. Of u nu boodschappen wilt doen, uw kinderen wilt vervoeren of gewoon wilt genieten van een fietstocht, er is altijd wel een bakfiets die bij uw behoeften past, zoals een Vogue bakfiets van Fietsunie. In dit artikel bespreken we de verschillende soorten bakfietsen.

Tweewielige bakfiets: Dit is het meest voorkomende type bakfiets en bestaat uit een frame met twee wielen en een bak aan de voorkant. Deze fiets is zeer wendbaar en geschikt voor het vervoeren van kinderen en/of goederen.

Driewielige bakfiets: Dit type bakfiets heeft drie wielen en biedt meer stabiliteit dan de tweewielige bakfiets. Hierdoor is de driewielige bakfiets ook geschikt voor het vervoeren van zwaardere spullen, zoals boodschappen of gereedschap.

Elektrische bakfiets: Een elektrische bakfiets heeft een elektrische motor die u ondersteunt bij het trappen. Hierdoor kunt u gemakkelijker en comfortabeler lange afstanden afleggen en ook met zwaardere ladingen fietsen. U kunt tegenwoordig zelfs uw huidige bakfiets omtoveren tot een elektrische fiets met een elektrische fiets ombouwset.

Fietskar: Een fietskar is eigenlijk geen bakfiets, maar het is wel een handig alternatief voor wie af en toe spullen wil vervoeren. Een fietskar is gemakkelijk aan de achterkant van uw fiets te bevestigen en biedt voldoende ruimte voor bagage.

Tandem bakfiets: Een tandem bakfiets biedt plaats aan twee personen en is geschikt voor het vervoeren van kinderen. Het is een ideaal alternatief voor ouders met twee kinderen die te groot zijn voor een enkele bakfiets.

Longtail bakfiets: Een longtail bakfiets is langer dan een gewone bakfiets en biedt hierdoor meer ruimte voor kinderen of goederen. Deze fiets is ook geschikt voor het vervoeren van meer dan twee kinderen.