Bescherm jezelf met een racefiets helm

racefiets helm

In de zomermaanden vind jij het heel erg lekker om grote stukken te gaan fietsen. Meestal ga je tijdens deze grote stukken fietsen langs hele smalle paden. Het is dan erg belangrijk dat jij jezelf beschermt tegen een val. Op een snelle fiets kun je namelijk hele hoge snelheden aantikken. Jij wilt natuurlijk niet bij een val je schedel breken of andere delen van je lichaam openhalen. Daarom is het verstandig om een racefiets helm aan te schaffen. Met dit soort extra bescherming hoef jij niet bang te zijn dat je in het ziekenhuis beland. Deze soorten kleding bieden namelijk hele goede bescherming tegen een val. Vooral op een snelle fiets is het dus belangrijk om dit soort beschermende kledingstukken te dragen. Als je ook om je heen kijkt, zie je dat vrijwel elke wielrenner gebruikt maakt van beschermende kledingstukken zoals een helm. Dit is natuurlijk met een reden, want ook zij willen niet zichzelf pijn doen tijdens een val.

racefiets helm

Lichtgewicht

Als je aan wielrennen doet, weet je hoe belangrijk het is dat je zo snel mogelijk bent. Jij wilt graag fietsen op hele hoge snelheden. Het is dan erg belangrijk dat je zo licht mogelijke kledingstukken draagt. Op het moment dat jij zware kleding draagt, kun je natuurlijk minder hard fietsen. Daarom heeft een racefiets helm altijd maar een heel erg licht gewicht. Hierdoor word jij zo min mogelijk afgeremd, en kun je dus zo snel mogelijk fietsen. 

Goede ventilatie is belangrijk

Tijdens het fietsen wil jij het natuurlijk niet te warm krijgen. Je wilt niet uren op een fiets zitten terwijl het zweet van je voorhoofd afdruppelt. Daarom is het handig om een racefiets helm te kopen die een goede ventilatie heeft. Zo krijgt jouw hoofd genoeg frisse lucht over zich heen, en zul je minder snel beginnen met zweten.