Waar fiets jij naar toe? 

Met onze Cortina fietsen fiets je van stad tot land en weer terug. Ben je op zoek naar een elektrische-, kinder-, heren- of dames fietsen? Ons assortiment is enorm. Of je nu in de drukke stad woont of wat afgelegen, een goede fiets kun je altijd gebruiken. Nederland is niet voor niets een fietsland. 

De moederfiets of familie fiets? 

De Cortina moeder fiets, maar waar fietst de vader op als hij de kinderen naar school gaat? Juist de moeder fiets maar dan meer van deze tijd; de familie fiets. Handig wanneer je de kinderen naar school brengt. Met een extra sterk frame, stevige dubbele standaard, nieuw stuurslot en een verlaagd frame waardoor er meer ruimte ontstaat tussen zadel en stuur zodat je veilig op- en af kunt stappen. Een veilige familie fiets dat is onze Cortina moeder fiets, nee familie fiets. De familie fiets is ook verkrijgbaar in de elektrische variant. Het boodschappen doen op de fiets in plaats van met de auto is dan nog aantrekkelijker.

De elektrische Cortina fiets

De elektrische fiets, het concept wordt steeds populairder. En ook bij ons kunt u terecht voor een elektrische fiets. Van elektrische dames en heren fietsen tot familie fietsen. De elektrische fietsen van Cortina zijn absoluut een must have. Wij hebben fietsen met een voorwielmotor en een middenmotor. 

Elektrische fiets met voorwielmotor 

Onze fietsen met voorwielmotor bevatten een krachtige en stille naafmotor die wordt aangestuurd door digitale techniek. Deze fietsen zijn uitgerust met een rotatiesensor en zijn snelheid gestuurd. Wat betekend dat de e-bike je helpt om een bepaalde snelheid te fietsen. Ook is het mogelijk je instellingen te personaliseren waardoor je elektrische fiets reageert zoals jij het prettig vindt. 

Elektrische fiets met middenmotor 

De Cortina elektrische fiets met middenmotor zijn van Shimano STEPS en van Bafang. Beide motoren hebben een krachtige ondersteuning wat zorgt voor een aangename fietsbeleving. Ga je voor een wat sportievere fiets dan kies je voor een Shimano STEPS motor. Wanneer je zoekt naar een fiets voor het woon-werkverkeer dan zal een fiets met de Bafang motor perfect voor je zijn.  

Verschil middenmoter en voorwielmotor 

De motor van een fiets met middenmotor is gemonteerd in de trapas. Dit zorgt voor een juiste gewichtsverdeling waardoor de e-bike makkelijk te besturen is en een betere balans heeft. De middenmotor is ook minder gevoelig voor storingen.

De fiets met voorwielmotor is eenvoudig in gebruik, sterk en duurzaam. Het kan aanvoelen alsof je wordt voortgetrokken. Dit zorgt er wel voor dat de fietsen minder inspanning hoeft te geven in vergelijking met een e-bike met middenmotor.