Op een duurzame vakantie

Lettering CO2 and drawing planet earth from grass and moss. The concept of ecology, air pollution and global warming. Environmental protection

​​Duurzaamheid is een steeds belangrijker begrip. Toch wordt een duurzame vakantie nog niet altijd gedaan. Het gaat bij een duurzame vakantie vooral over transport met grote invloed. Als je bijvoorbeeld besluit om met het vliegtuig te gaan op reis, stoot je maar liefst 80% CO-2 uit van je gehele reis. Besluit je een duurzame vakantie te proberen en pak je bijvoorbeeld de trein? Dan ligt je CO-2 uitstoot al vele malen lager.

Hoe je een duurzame vakantie realiseert? Maak bijvoorbeeld een minder verre reis. Ontdek bijvoorbeeld nieuwe plekken binnen Nederland, België of Frankrijk. Wil je je duurzame vakantie realiseren op een verdere bestemming? Kies er dan voor om zo lang mogelijk op vakantie te gaan. Hierdoor is het de lange vlucht waard.

Niet alleen kan je een duurzame vakantie realiseren door goed na te denken over het transport. Je kan ook een duurzame vakantie realiseren door vegetarisch of veganistisch te eten tijdens je rondreis. Wil je op een duurzame vakantie maar niet volledig vegetarisch of veganistisch eten? Dan kan je er ook voor kiezen om bijvoorbeeld de helft van je duurzame vakantie te kiezen voor vegetarisch of veganistisch. Zo verklein je alsnog je persoonlijke impact en draag je je steentje bij aan een betere wereld.

Op een duurzame vakantie gaan lijkt misschien een kleine impact te hebben op het milieu. Toch is elk beetje een verschil. Het is belangrijk om ons steeds meer te realiseren welke gevolgen activiteiten hebben op het klimaat. Mensen kunnen niet goed leven, als het milieu plus de economie niet gezond is.

Klimaatverandering heeft gevolgen voor alle landen in de wereld. Zo smelten bijvoorbeeld verschillende ijskappen en stijgt de zeespiegel. Hierdoor kunnen regio’s onder water komen te staan en te maken krijgen met extreme weersomstandigheden. Voorkom klimaatverandering en boek je duurzame vakantie bij Sustainaway.