Vastzetten van verschillende doeken

tourniquets

Je boot op zonwering gebruiken moet wel op een verantwoorde en veilige manier gebeuren, vaak is het vastzetten van het doek of zeil het vervelendste om te doen. Het zeil krijg je niet strak, of in veel gevallen zit het niet goed bevestigd met alle gevolgen. Door gebruik te maken van tourniquets zorg je ervoor dat je zeil of doek altijd de gewenste spanning heeft, en nog belangrijker op een veilige en goede manier bevestigd is aan bijvoorbeeld je boot. Ze zijn te koop in drie soorten materialen, afhankelijk van het merk in rvs, kopen en koper-vernikkeld. 

tourniquets

Stevig en geschikt voor je vaartuig

Ben je op zoek naar een manier om je zeildoek stevig vast te zetten, maar heb je te maken met zeewater dan is de rvs uitvoering van tourniquets zeer geschikt om te gebruiken. Bij de eenvoudige uitvoering heb je vaak het probleem dat het kopje ombuigt, bij een Prym uitvoering heb je hier geen last van omdat deze zeer stevig zijn. Voor het sluiten van een zeildoek is een tourniquet het meeste gebruikte, voor de boot is het een veilige manier om het doek vast te zetten. Tijdens het varen is dit natuurlijk ook noodzakelijk om niet in gevaarlijke situaties te komen.

tourniquets

Waaruit bestaat een tourniquet?

Tourniquets bestaan uit verschillende onderdelen, een bovendeel wat bestemd is voor in het zeil of op de bootkap. Ook voor de onderkant is er een deel wat samen met de het bovendeel de zeilring vormt, dan is er nog de draaiknop die je met reguliere schroeven kunt bevestigen op verschillende materialen. De sluiting is erg populair en is de meest gebruikte sluiting bij doeken en zeildoeken, de sluiting wordt vooral veel gebruikt bij boten als bescherming maar ook als bootkap omdat deze zo betrouwbaar is. Bekijk in de webshop van esails.nl de verschillende soorten in het assortiment.