Volop Kreidler onderdelen in het Kreidler Museum

​kreidler onderdelen

Je hebt nog een oude Kreidler staan? Mazzelaar! De Kreidler onderdelen worden steeds schaarser, echter. Zo schaars dat er ooit een Kreidler Museum is opgericht waar alle oude Kreidler modellen tentoongesteld worden. Een stukje geschiedenis dat volgens velen niet verloren mag gaan.

Kreidler populair onder jongeren

​kreidler onderdelen

Ooit was Kreidler een van de populairste bromfietsmerken van Nederland. Vooral onder jongeren was de Kreidler een tijd lang niet weg te denken. Daarom vinden velen dat de bromfiets niet vergeten mag worden. In het bromfietsmuseum kun je tevens een hoop Kreidlers bewonderen.

Zelf een Kreidler opknappen

Nu zou het goed kunnen dat jij nog een Kreidler hebt staan. Verzamelaars zijn gelukkig zuinig op hun spullen dus ook in ons land rijden er nog een aantal Kreidlers rond. Onderdelen vinden was altijd een flinke opgave maar dankzij het internet wordt dat steeds gemakkelijker. 

​kreidler onderdelen

Bijzondere onderdelen

Alle bromfietsen die Kreidler bouwden waren voorzien van een 1-cilinder 2-takt motor. Het meest bekende model is toch wel de Kreidler Florett. Deze zie je nog steeds veel rondrijden. Er zijn zelfs clubs voor mensen die liefhebbers van de bromfiets zijn en regelmatig samenkomen om rondritten te maken. 

De onderdelen van de Kreidler – zoals de bijzondere ‘eitank’ – zijn schaars maar niet onmogelijk om te krijgen. Zoek eens online rond en bekijk de mogelijkheden. Een groot voordeel: je bent niet de enige Kreidler-liefhebber in ons land. Er is dus altijd wel iemand die je kan helpen!