Elektrisch rijden

Wanneer je veel met de auto reist kan je er wel eens over nagedacht hebben om elektrisch te gaan rijden. Tegenwoordig zijn er steeds meer auto’s die hybride of volledig elektrisch te krijgen zijn. Er is een grote kans dat auto’s die jij mooi vindt nu ook een elektrische uitvoering hebben. Naast dat je deze auto’s kunt kopen, kun je ook elektrische auto’s leasen. Dit kan bijvoorbeeld bij Autoleasecenter. Het kopen of leasen van een elektrische auto heeft naast dat het goed is voor het milieu nog meer voordelen. Daarom is het wellicht een optie om deze soort auto ook eens te overwegen wanneer je een nieuwe koopt of een nieuwe auto mag gaan leasen.

Voordelen

Het grootste voordeel voor de maatschappij is dat elektrische auto’s een stuk beter zijn voor het milieu. De uitstoot is schoner dan bij benzine of diesel auto’s. Wanneer je de auto ook nog eens kunt opladen met groene stroom ben je al helemaal goed bezig. Daarnaast kan je ook goedkoop een elektrische auto gaan rijden door deze te gaan leasen. Autoleasecenter heeft verschillende elektrische lease auto’s. Het bijkomend voordeel wanneer je een elektrische lease auto hebt voor zakelijk gebruik, je een lagere bijtelling hebt. Dit scheelt dus weer in je maandelijkse kosten. Daarnaast heb je aan een elektrische auto minder onderhoudskosten doordat er minder slijtage plaatsvindt.

Nadelen

Elk voordeel heeft een nadeel, zo ook bij elektrische auto’s. De aankoop van een elektrische auto is vaak duurder dan de aankoop van een benzine of diesel auto. Gelukkig is er hiervoor de optie om te gaan leasen. Een ander nadeel is het opladen van de auto. Doordat je een elektrische auto moet opladen heb je een langere wachttijd tot de batterij weer voldoende is opgeladen. Dit gaat logischerwijs langzamer dan bij normaal tanken.

Ondanks de nadelen is het aanschaffen of leasen van een elektrische auto een toekomstproof keuze. Het is milieuvriendelijk en er zijn naast de aankoop van een elektrische auto ook nog lease opties.