Wat moet je doen bij pech onderweg?

Het is voor sommige mensen een van de grootste nachtmerries: met pech langs de weg moeten staan wanneer je onderweg bent naar je vakantiebestemming. Dat is ook wel te begrijpen, want wat een periode van rust en ontspanning moet zijn, kan door pech onderweg in een keer veranderen in een stressvolle tijd vol onzekerheid, frustratie en hoge kostenposten. Gelukkig hoeft pech onderweg tegenwoordig niet meer zo’n grote ramp te zijn. Met de gratis pechhulp, vervangend vervoer of autotransport van Transporting Wheels kunnen grote problemen als sneeuw voor de zon verdwijnen. Lees meer over autotransport door naar de website te gaan van Transporting Wheels. Wil je graag meer weten over wat je moet doen bij pech onderweg? Lees dat dan in dit artikel.

Sluit de service van de wegenwacht af

Zorg ervoor dat je, voordat je op vakantie gaat met de auto, altijd verzekerd bent van pechhulp mocht er iets gebeuren tijdens je reis. Op die manier hoef je niet met spanning te zitten in de auto, maar kun je met een gerust hart naar het land van bestemming toe rijden. 

Veilig staan

Niemand zit op pech te wachten, maar je moet er wel altijd op voorbereid zijn. Daarom is het handig om te weten wat je moet doen als het noodlot toeslaat. Wat erg belangrijk is bij pech onderweg, is om veilig te staan langs de weg. Dit doe je door je auto zo ver mogelijk rechts te plaatsen, de gevarenlichten aan te zetten, een gevarendriehoek te plaatsen, veiligheidshesjes aan te trekken en achter de vangrail te blijven staan. Dan is het tijd om de wegenwacht te bellen zodat je binnen de kortste keren weer verder kunt rijden naar het vakantieland.