Oude fietsen, wat moet ik ermee

Bijna iedereen heeft wel een (of een paar) fietsen in de schuur staan die ze niet meer gebruiken. Ze zijn misschien oud en versleten. Je hebt misschien betere fietsen. Misschien heb je zelf een elektrische fiets gekocht om je oude normale fiets te vervangen. Wat de reden ook is, je hebt nu fietsen te veel en ze nemen ruimte in beslag. Wat doe je nou met de fietsen, die je over hebt? In dit artikel proberen we een paar suggesties te geven, als je denkt “ik wil van mijn fiets af”.

Er geld voor terug krijgen

Erzijn genoeg manier om ervoor te zorgen dat je nog iets terugkrijgt voor je oude stalen ros. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om je oude fiets te verkopen. Dit kan op verschillende manieren. Op internet zijn er namelijk genoeg diensten die jouw fiets aan fietseninkopers verkoopt. Je hoeft dan alleen wat foto’s door te sturen en het model en de gebruikssporen door te geven en de verkoop wordt helemaal voor je geregeld. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om je fiets zelf te verkopen. Je kan dit doen op tweedehandssites. Je moet dan wel helemaal zelf regelen voor welke prijs je de fiets wilt verkopen.

Je oude fiets weggeven

Als je er niet per se geld terug voor wilt, wanneer je er voor kiest om je oude fiets weg te doen, dan is het een goed idee om je fiets weg te geven. Vraag dan eerst in je directe omgeving of er iemand een fiets nodig heeft. Dan is het al helemaal makkelijk om zo je fiets weg te doen. Als het niet het geval is dat je je fiets kwijt kan bij je directe omgeving, dan is het een goed idee om te gaan kijken of het mogelijk is om je fiets te doneren. Denk aan kringloopwinkels. Als dit niet kan, dan heb je als laatste optie nog de stort. Kortom er zijn genoeg manieren om je oude fiets weg te doen, als je denkt “ik wil van mijn fiets af”.