Hoe shortleasen van auto’s werkt en hoe het verschilt van reguliere autoverhuur

Auto huren

Shortleasen van auto’s bij Blankert Shortlease is een steeds populairdere manier om de beschikbaarheid van een auto te waarborgen, in plaats van reguliere autoverhuur. In dit artikel zullen we uitleggen hoe shortleasen werkt en hoe het verschilt van reguliere autoverhuur.

Shortleasen is een flexibele manier van autoverhuur waarbij de huurperiode korter is dan bij reguliere autoverhuur. Deze korte verhuurperiode varieert van enkele uren tot enkele weken en is afgestemd op de specifieke behoeften van de klant.

Hoe werkt het? Bij shortleasen maakt de klant gebruik van een app of website om een auto te vinden die beschikbaar is in de buurt. Nadat de auto is gereserveerd, krijgt de klant de sleutels en kan de auto worden opgehaald. Aan het einde van de huurperiode brengt de klant de auto weer terug op de locatie waar hij of zij deze heeft opgehaald.

In tegenstelling tot reguliere autoverhuur, waarbij de huurperiode meestal een paar dagen tot enkele weken duurt, is shortleasen veel flexibeler. Dit komt omdat de huurperiode korter is en afgestemd is op de specifieke behoeften van de klant. Bovendien is shortleasen meestal goedkoper dan reguliere autoverhuur, omdat de huurperiode korter is en er geen verplichtingen zijn voor langere tijd.

Een ander voordeel van shortleasen is dat de auto’s die beschikbaar zijn voor shortlease vaak nieuwer en beter onderhouden zijn dan de auto’s die beschikbaar zijn voor reguliere autoverhuur. Dit komt omdat de auto’s die worden aangeboden voor shortlease vaak door particulieren zijn aangeboden die niet het hele jaar door een auto nodig hebben.