Verschillende prijsklassen motor op een rij

financiering motor

Motorrijden is nog altijd onverminderd populair. Dat is ook makkelijk te verklaren, want het geeft een enorm vrij gevoel om lekker met je motor over de wegen te gaan. Nou kun je natuurlijk een motor huren en daarmee lekker gaan rijden, maar als je het vaker wil doen kom je al snel uit bij het kopen van een motor. Wat kost een motor nou eigenlijk? En hoe zit het met een financiering motor Hieronder gaan we er naar kijken!

De verschillende prijsklassen bij motors

Je kunt natuurlijk op vele plekken een motor kopen. Er zijn vele merken en daarmee ook ontzettend veel prijzen. De eerste keuze die je moet maken is of dat je een tweedehands model of een nieuwe motor gaat kopen. Het spreekt voor zich dat een nieuwe motor duurder is dan een tweedehands model. Hieronder gaan we naar nieuwe motors kijken.

Een nieuwe motor koop je vanaf ongeveer 5000 euro. De bovengrens is redelijk onbegrensd, net zoals dat bij auto’s het geval is, maar over het algemeen geven de meeste motorrijders niet meer dan 20.000 euro uit aan een motor. Er zijn echter zeker genoeg motoren te vinden die duurder zijn dat dit, mocht je daar interesse in hebben.

financiering motor

Tweedehands motor kopen

Een tweedehands motor kopen kan natuurlijk ook en is altijd goedkoper. Wat dat kost heeft met name te maken met vraag en aanbod, maar je kunt over het algemeen wel iets van zeggen. De waardedaling in het eerste jaar is ongeveer 20 procent, daarna 15, dan 11, om dan met ongeveer 1 tot 2 procent per jaar te zakken. De prijzen van een redelijk gemiddelde motor liggen tussen de 5000 en 20.000 euro, dus daar kan je de percentages dan vanaf halen.

Financiering motor

Uiteraard is het mogelijk om een motor met een financiering te kopen. Je kan motoren op afbetaling kopen, je kan ze leasen, je kan een andere financieringsvorm afspreken en je kan er natuurlijk ook gewoon een lening voor afsluiten. Let wel op, hiermee maak je de motor hoe dan ook duurder.