Wanneer mag ik met mijn motor de weg op?

Het is geweldig om op een motor te rijden. Het geeft een bepaald gevoel van vrijheid dat je met gene enkel ander iets kunt vergelijken. Rijden op een motor geeft je echt een kik. Motorrijders stappen met het eerste zonnestraaltje al op hun motor om te gaan rijden. Heb je een tijdje geleden een motor gekocht? Dan mag je niet direct de weg op. Je moet eerst een aantal dingen hebben geregeld voordat je legaal de weg op mag, alleen wat moet je dan allemaal regelen?

Verzekering

Een van de dingen die jij voor je motor moet regelen is het afsluiten van een motorverzekering. Het is namelijk wettelijk verplicht om je motor te verzekeren. Hierdoor ben je verzekerd voor alle schade die jij onbedoeld aan een ander toebrengt. De hoeveelheid risico dat je wilt dekken is afhankelijk van de BMW motorverzekering die je kiest. Bij de ene verzekering verzeker je namelijk meer dan bij de andere verzekering. Het is dus een goed idee om naar de verschillende soorten verzekeringen te kijken voordat je er een afsluit.

Passende kleding

Een ander iets om naar te kijken voordat je de weg op gaat is je kleding. Het rijden op een motor kan namelijk erg snel erg gevaarlijk worden. Als je valt, ben jij namelijk het eerste dat de grond raakt en daardoor kun je je flink bezeren. Het is daarom een slim idee om speciale kleding te kopen voor het motorrijden. Je bent verplicht om een helm te dragen op een motor. Kies er een uit die jou goed zit.