Dashboard camera een super goed idee

Dashboard camera een super goed idee

Voor mijn werk ben ik hele dagen onderweg. Ik rij door heel Nederland, en moet mijn auto soms op onbewaakte plekken parkeren. Het is zowel bij mij als mijn collega’s voorgekomen dat bij terug komst een deuk of een kras op de auto zit. Ook is in mijn geval de linker buiten spiegel totaal vernield. En dat zijn toch hele slechte zaken die meteen verholpen moeten worden en wat niet meer te verhalen is op de dader. Gelukkig leven wij in een tijd waar steeds meer mogelijk in is. En heb ik aan mijn werkgever voorgesteld om in mijn auto en die van een aantal collega’s eventueel een dashboard camera aan te schaffen.  Een ongeluk zit tenslotte in een klein hoekje en een dashboard camera kan enorm helpen om de schade te kunnen verhalen bij de tegen partij. Onderweg in de file gaat het vaak op het nippertje goed, de drang van iedereen om haantje de voorste te zijn is dan ook soms best gevaarlijk.  Laatst zag ik het naast mij gebeuren toen ik in de file stond. Op de een of andere manier zag ik het al aankomen, er werd rechts ingehaald en dat ging niet passen. De achterste auto kon geen kant op en werd daardoor geraakt aan der echter voorkant van zijn auto. Er ontstond flink getoeter van schrik natuurlijk, en moesten zij samen naar de kant om de schadepapieren in te vullen waardoor ze allebei te laat aan kwamen. En met een dashboard camera heb je altijd het bewijs van wie de schuldige is. En daar kan de verzekeringsmaatschappij, de politie en in ons geval ook mijn werkgever een stuk mee geholpen zijn. En het voelt ook wel veilig als je weer in een onbekende stad rijdt waar genoeg aan vandalisme gebeurd.