Lichtmetalen- of stalen velgen voor de perfecte bestuurderservaring?

Vele mensen vragen zich af wat nou het verschil is tussen lichtmetalen velgen of stalen velgen. Volgens een grote groep zit er naast de prijs in de velgen weinig verschil in. Zo is een licht metalen velg vaak aanzienlijk duurder dan een stalen velg, dus in dat opzicht kan er beter steevast gekozen worden voor een stalen variant. Echter, is dit niet het enige verschil. Zo zijn de lichtmetalen Volkswagen velgen die wij in de aanbieding hebben niet alleen goed voor het aanzicht van de auto, ook brengt het een aantal andere voordelen met zich mee. Onderstaand een vergelijking tussen de twee soorten velgen:

De lichtmetalen Volkswagen velgen zorgen voor minder gewicht

Doordat de velgen van licht metaal (vaak aluminium, nikkel, magnesium of een combinatie van deze materialen) zijn gemaakt in tegenstelling hebben de velgen een minder gewicht. Stalen velgen zijn gemiddeld tot wel 3 kilo zwaarder. Minder massa zorgt voor minder gewicht van de wagen, waardoor de afschrijving en slijtage van de onderdelen beperkt zal blijven. Daarnaast wordt de wegligging van de wagen door bestuurders vaak als beter ervaren, mede dankzij het lichtere gewicht van deze velgen. Daarnaast zijn lichtmetalen velgen veel eenvoudiger te verwisselen, waardoor een hobbyist zijn of haar auto regelmatig en eenvoudig kan voorzien van een nieuwe zet banden. Door deze drie punten zal de ervaring tijdens het rijden met lichtmetalen Volkswagen velgen geoptimaliseerd worden en zal het schelen in de portemonnee.

Betere uiterlijke vormgeving voor de wagen

Ook wil het oog wat: De lichtmetalen Volkswagen velgen zien er bijzonder sportief uit, wat ervoor zorgt dat uw wagen er erg goed uitziet. De combinatie van de verschillende soorten licht metaal zorgen voor een lichte kleur, wat bijna lijkt op zilver. Hierdoor straat deze velg erg veel luxe uit. Hierbij komt kijken dat het op een zomerse dag lijkt alsof de wagen net uit de wasstraat is komen rijden door de afkaatsende zon op de blinkende velgen!